fotó: Pixabay.com
nyihaha!
fsandor
2018. december 6. csütörtök, 16:00
Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.

Talán emlékszünk még arra, amikor – jó 10-15 évvel ezelőtt – Takács Csaba, az RMDSZ akkori ügyvezető elnöke valami olyasmit talált mondani, hogy nem adunk lovat a románok szájába.

Mintha valahogy ennek a legendás mondásnak a farvizére próbál felkapaszkodni (hogy úgy mondjuk) pár jelenlegi erdélyi magyar … hát … csúcspolitikus, mert hogy igen, a pártelnökök csúcspolitikusok, nem?

Mezei János, a Magyar Polgári Párt tíz nappal ezelőtt megválasztott új elnöke friss lendülettel csapott a képzavarok lecsójába, és úgy tűnik, ragadós a példa, mivel Kelemen Hunor RMDSZ-vezér  sem tudta megállni, hogy ne szállítson egy olyan szóvirágot, mint szódás a lovát.

Pártelnökként mondott első beszédében Mezei ezt mondta (az MTI szerint):

„Együttműködve más politikai szervezetekkel önálló politikai tényező leszünk az erdélyi politikában. Nemcsak díszlet, nemcsak dísz, hanem valóban sarkantyú leszünk a nagyobb politikai szervezetek oldalán, és ígérem, hogy vágtára késztetjük a poroszkálást”.

Tehát! Szóval! Izé! Kell-e még mondani valamit? Ugye?

Na de várjunk csak, mert jön a gondolati ív folytatása, amely úgy esik át a ló zöldebb oldalára, hogy a fal adja a másikat. Forrása Kelemen Hunor, aki csütörtökön Gyergyószentmiklóson találkozott Mezei Jánossal.

Kelemen mondása (az RMDSZ hírleveléből idézzük):

„amikor a Magyar Polgári Pártból sarkantyút kovácsol annak elnöke, akkor azt is elismeri, hogy van olyan ló, amellyel haladni lehet. A sarkantyúhoz ló is kell, a Szövetség pedig szívesen vállalja ezt a szerepet”.

No hát, mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha már van ló, van sarkantyú, ki lesz a lovas, mikor lóg ki a lóláb és mikor hangzik el az első lófasz gyí te lovam!

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://www.foter.ro/trackback/29163

Beérkezett trackbackek

Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.
Itt a lista, amelyiken ellenőrizheti, hogy az Ön települése köztük van-e.
Kolozsvár, Nagyvárad, Arad és Temesvár a hétvégén hivatalossá teszi koalícióját.
Ezt szokták mondeni azok a tökéletlen alakok, akiket a pártdinamika kulcspozíciókba juttat. Mindenki hibás, csak ők nem.
Amúgy Papp Attila Zsolt álnéven jár közöttünk. És bemutatták az új verskötetét Tengerkolozsváron, Vízierdélyben. Kicsit felugrottunk mellé a költői trámvájra.
Bő fél évvel később szóltak a magyaroknak is, hogy bonzsúr, alá lehet írni. Legfeljebb a Partiumra lett volna esélyük, de Románia győztesként azt is vitte.
Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.
Még idén felavatják az új utasfelvételi részleget, de már készülnek az új terminál tervei is.
Az nem úgy van a gyulafehérvári nyilatkozatban, ahogy le van írva. Ja, a rendkívül okos szerző nagy tisztázási igyekezetében összekeveri a szemiotikát (jeltan) a szemantikával (jelentéstan).
Hiába esküdözött a FCSB főjuhásza, hogy őt nem győzhetik le a magyarok a centenárium alkalmából.
Párhuzamos valóságokat szül a kisebbségi jogok kérdése Erdélyben. Abban azonban mindenki egyetért, hogy csak papíron léteznek.
A klasszikus dió-alma-mogyoró már a múlté, manapság sokkal rafináltabb meglepetések terhelik a Mikulás zsákját és a szülők pénztárcáját.