Nagyon elverte Gigi Becali csapatát a Sepsi OSK

Hiába esküdözött a FCSB főjuhásza, hogy őt nem győzhetik le a magyarok a centenárium alkalmából.
Hirdetés

Először játszott az immár FCSB névre hallgató Steaua focicsapata tétmérkőzést Sepsiszentgyörgyön, és történelmi verésbe szaladt bele: a bukaresti topklub ellen eddig gólt sem szerző székelyföldi gárda egy négyest vágott Gigi Becali csapatának. Pedig a főjuhász hetek óta égre-földre esküdözik, hogy a magyarok és Orbán Viktor nem győzhetik őt le a Centenárium szent ünnepén – mintha már el is felejtette volna, hogy májusban a másik „magyar” csapat, a Kolozsvári CFR nyerte a bajnokságot.

A derék székelyek mintha nem hitték volna el, hogy kedvenceik elkaphatják a rekordbajnokot. Hogy a fagypont körüli hőmérséklet vagy a Mikulás tartotta őket távol a stadiontól, aligha derül ki, de a telt ház nem jött össze a szentgyörgyi stadionban. Igaz, a FCSB-t is alig harmincan biztatták, a megszokott magyarellenes rigmusokkal.

Becali dühe viszont nem ragadt át játékosaira, akik inkább baletteztek, mint fociztak a vizes-fagyos pályán. Az egyensúly megőrzése ugyan sokszor a hazai játékosoknak is gondot okozott, de amikor sikerült lendületet venniük, szétfutották a bukaresti védelmet.

Gabriel Vasvari ritka szokatlan mesterhármast hozott össze: gólt lőtt, gólpasszt adott, majd 11-est harcolt ki – ez volt a szezon során az első Sepsi javára befújt büntető. A FCSB pedig ugyan feljött 3-2-re, de Joseph Mensah húsz másodperccel a beállása után, első labdaérintésből beverte a negyediket.

Hirdetés

Ki rúgott még négyet a Steauának? – büszkélkedtek a meccs után a székely szurkolók. Miután egy hónappal ezelőtt a Dinamo is elbukott a Román Kupában az FK csíkszereda otthonában, a bukaresti csapatok a jövőben aligha játszanak szívesen a Székelyföldön. Pedig a dolgok jelenlegi állása szerint a FCSB-re tavasszal a Liga 1 rájátszásában is vár egy újabb szentgyörgyi kiszállás. 

Liga 1, 18. forduló: Sepsi OSK–FCSB 4-2 (Balasa 32. – öngól, Ștefan 36., Tandia 53. – 11-esből, Mensah 93. illetve Coman 61., Rusescu 88.)  

Az élmezőny: 1. CFR 39 pont, 2. FCSB 34, 3. Viitorul 33, 4. Craiova 29, 5. Sepsi 27, 6. Gaz Metan 27.

 

Hirdetés