Felszálló ágon
Timi
2018. december 6. csütörtök, 17:14
Még idén felavatják az új utasfelvételi részleget, de már készülnek az új terminál tervei is.

Mivel évről évre látványosan nő az utasforgalom a kolozsvári repülőtéren, új felvételi részleget alakítottak ki az első emeleten, melyet még idén fel is avatnak. Ezzel együtt elkerülhetetlen egy új terminál kialakítása az elkövetkező években, hogy lépést tartsanak a megnövekedett forgalommal. A fejlesztéseket 2018 elején jelentette be az igazgató, amikor a 200 ezredik utast ünnepelték.

Az Avram Iancuról elnevezett reptér továbbra is a Kolozs megyei tanács legjövedelmezőbb intézménye:  idén 102,59 millió lej bevételt hozott, míg a fenntartási költségek 84,15 millió lejre tehetők, a profit tehát 18,43 millió lej.

Az idei évre 2,9 millió utassal számolnak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://www.foter.ro/trackback/29164
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.
Itt a lista, amelyiken ellenőrizheti, hogy az Ön települése köztük van-e.
Kolozsvár, Nagyvárad, Arad és Temesvár a hétvégén hivatalossá teszi koalícióját.
Ezt szokták mondeni azok a tökéletlen alakok, akiket a pártdinamika kulcspozíciókba juttat. Mindenki hibás, csak ők nem.
Amúgy Papp Attila Zsolt álnéven jár közöttünk. És bemutatták az új verskötetét Tengerkolozsváron, Vízierdélyben. Kicsit felugrottunk mellé a költői trámvájra.
Bő fél évvel később szóltak a magyaroknak is, hogy bonzsúr, alá lehet írni. Legfeljebb a Partiumra lett volna esélyük, de Románia győztesként azt is vitte.
Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.
Még idén felavatják az új utasfelvételi részleget, de már készülnek az új terminál tervei is.
Az nem úgy van a gyulafehérvári nyilatkozatban, ahogy le van írva. Ja, a rendkívül okos szerző nagy tisztázási igyekezetében összekeveri a szemiotikát (jeltan) a szemantikával (jelentéstan).
Hiába esküdözött a FCSB főjuhásza, hogy őt nem győzhetik le a magyarok a centenárium alkalmából.
Párhuzamos valóságokat szül a kisebbségi jogok kérdése Erdélyben. Abban azonban mindenki egyetért, hogy csak papíron léteznek.
A klasszikus dió-alma-mogyoró már a múlté, manapság sokkal rafináltabb meglepetések terhelik a Mikulás zsákját és a szülők pénztárcáját.